X

PalliArts in de regio

Sinds de lancering op 8 maart 2016 is de app PalliArts al 30.000 keer gedownload. Met actuele landelijke en regionale informatie over palliatieve zorg ondersteunt PalliArts (huis)artsen en anderen bij het verlenen van goede palliatieve zorg, afgestemd op de wensen van de patiënt en diens naasten.

Regionale informatie
Participerende Netwerken Palliatieve Zorg verzorgen de informatie over het zorgaanbod in de regio. Zoals eventuele regionale transmurale afspraken en actuele informatie over beschikbare bedden in de hospices en palliatieve units. De regionale informatie is alleen beschikbaar als het netwerk in de regio participeert in PalliArts. Inmiddels nemen alle 66 Netwerken Palliatieve Zorg deel aan de app. 

Gebruik
De meeste gebruikers bevinden zich in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. De richtlijnen Pijn, Palliatieve sedatie, Angst en Delier zijn het meest bekeken, maar ook onderdelen als Medicatie/Tabellen worden vaak geraadpleegd.

Initiatiefnemers
PalliArts is een initiatief van Marije Brull en Marlie Spijkers van het Netwerk Palliatieve Zorg Zuidoost Brabant, ontwikkeld in samenwerking met IKNL en deels gefinancierd door VGZ. Fibula ondersteunt bij de implementatie van dit mooie initiatief. PalliArts is eigendom van IKNL. 

Landelijke informatie
IKNL verzorgt de landelijke informatie in de app. Denk aan de samenvatting van de richtlijnen palliatieve zorg uit Pallialine en informatie over regionale consultatieteams voor vragen over complexe zorgsituaties. De consultatieteams zijn rechtstreeks te bellen vanuit PalliArts.

Patiëntenfolders 
In de app staan nu nog meer patiëntenfolders die rechtstreeks door (huis)artsen en andere zorgverleners naar een patiënt gemaild kunnen worden. Het gaat om de patiëntenfolders Angst, Anorexie (en gewichtsverlies), Decubitus, Delier, Dyspneu, Jeuk, Koorts, Misselijkheid en overgeven, Slaapproblemen en Vermoeidheid.


Direct Downloaden
De app is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android.
Heeft u een iPhone en/of iPad? Download PalliArts dan in de App Store.
Heeft u een Android-telefoon of -tablet? Download PalliArts dan via Google Playstore.


Feedback
Stuur eventuele vragen of feedback over techniek naar PalliArts, E pallialine@iknl.nl
Tips en verbeteringen over informatie in uw regio kunt u doorgeven aan de netwerkcoördinator van de betreffende regio.

In de media
Op twitter is er regelmatig aandacht voor PalliArts en in het magazine Arts en Auto deelt Ronald van Nordennen zijn ervaringen met Palli-Arts: “Als hospice-arts gebruik ik Palli-Arts meerdere malen per dag. Als ik consulentendienst heb in mijn regio Roosendaal-Bergen op Zoom-Tholen zelfs nog vaker...." Bron: Arts en Auto november 2016.