Even voorstellen: Harmiene Gommans

25-9-2021 nieuwsflits
Even voorstellen: Harmiene Gommans

Even voorstellen: Harmiene Gommans

Dag allemaal, ik ben Harmiene Gommans en 20 september jl. gestart als netwerkcoordinator palliatieve zorg in Drenthe & Steenwijkerland. Ik ben getrouwd en we hebben een dochter van 22 jaar en een zoon van 21 jaar. Mijn hobbies zijn o.a. wandelen met en zonder hond vooral op het strand,  kletsen en lachen met vrienden en familie, lezen en series kijken (Scandinavische thrillers zijn favoriet). 

Ik ben gestart in 1986 in Gouda met de inservice-verpleegkunde A opleiding. Later aangevuld met de aantekening Obstetrie en Gynaecologie. Na onze verhuizing in 1999 naar Meppel heb ik eerst in Meppel op de kraamafdeling gewerkt, een termijn in de Ondernemingsraad gezeten en heb ik in 2008  de overstap naar kwaliteitsadviseur in de VVT sector gemaakt. Een baan met veel variatie in onderwerpen in een sector die enorm in bewegin gis. Dat heb ik de laatste 13 jaar met enthousiasme gedaan. 
Na een opleiding verandermanagement in 2020 en vrijwilligerswerk als secretaris bij de Voedselbanken in mijn omgeving, kwam het inzicht dat het tijd werd  om op zoek naar wat anders te gaan. De mooie kans om mijn voorgangster Hennita Schoonheim op te volgen, kwam in juni jl. voorbij. Ik heb de kans gepakt en ben gesprongen.

Veel van de opgedane ervaringen als kwaliteitsadviseur en mijn deelname (ruim 10 jaar) aan het netwerk Palliatieve Zorg Meppel & Steenwijkerland zijn een mooie basis voor deze nieuwe uitdaging. Het op maat optimaliseren van de palliatieve zorg samen met de professionals in de directe zorg en behandeling voor mensen in de palliatieve fase en hun naasten is een mooi doel om aan mee te mogen werken. Netwerken, samenwerken, kijken & luisteren & het gesprek durven aangaan zijn daarbij echt de sleutelwoorden. Dat de praktijk van bijvoorbeeld implementatie van tools  en methodes vanuit en door de Netwerken palliatieve zorg weerbaristig is weet ik uit eigen ervaring. Hier lever ik graag mij bijdrage aan, omdat eder mens en naaste de gewenste palliatieve zorg  verdient. 

Heel fijn dat wij als netwerkcoordinatoren palliatieve zorg in het land  elkaar kunnen vinden en ondersteunen hierbij!

‹ Terug naar overzicht