Even voorstellen: Sandra Boots

21-1-2022 nieuwsflits Nieuws
Even voorstellen: Sandra Boots

Mijn naam is Sandra Boots. Sinds 1 januari ben ik werkzaam bij Stichting PZNL als regioadviseur voor Limburg en Zuidoost Brabant. Ruim 20 jaar geleden ben ik afgestudeerd als Bioloog (richting Medisch). In het begin van mijn loopbaan heb ik op diverse neuro-oncologische onderzoeksprojecten gewerkt in het RadboudUMC.  Mijn interesse voor kwaliteitsverbetering van de zorg is toen gegroeid.

Vanaf 2013 heb ik bij ParkinsonNet gewerkt als procescoördinator in team kwaliteit en ben ik projectleider geweest van verschillende projecten gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De afgelopen 5 jaar was ik tevens regioadviseur voor de ParkinsonNet netwerken in Zuid-Nederland en heb ik geleerd welke kwaliteiten, bouwstenen en obstakels er zijn in zorgnetwerken. Zorgverleners met elkaar verbinden, stimuleren om samen te werken en stimuleren om obstakels bespreekbaar te maken in hun netwerk was een belangrijk onderdeel van mijn rol als regioadviseur.

In het ParkinsonSupport project (over palliatieve zorg bij Parkinson) was ik betrokken bij het ontwikkelen van het format voor de netwerkbijeenkomst en heb ik in verschillende regio’s de verbindende netwerkbijeenkomst tussen de palliatieve zorg netwerken en ParkinsonNet netwerken bijgewoond. Deze kennismaking met de palliatieve zorg netwerken heeft mijn interesse in palliatieve zorg gewekt en ik vind het dan ook ontzettend gaaf dat ik nu voor PZNL aan de slag ga als regioadviseur. (En als Limburgse dan ook nog eens in het zuiden van het land )

Mensen met elkaar in verbinding brengen om samen te ontdekken wat er nodig is om de zorg te kunnen verbeteren, dat is waar ik me voor inzet!