José Maas Verpleegkundig Adviseur PaTz

27-11-2021 nieuwsflits
José Maas Verpleegkundig Adviseur PaTz

José Maas Verpleegkundig Adviseur PaTz

Afgelopen 16 november ben ik aangesteld als verpleegkundig adviseur bij het landelijk PaTz team. Een nieuwe functie en aan mij de mooie uitdaging om deze functie vorm te geven.

Belangrijkste taken zijn:

Laten horen van de verpleegkundige stem
Het promoten en opzetten van PaTz groepen
Versterken van de verpleegkundige positie
Stimuleren van de verpleegkundigen bij hun inbreng, rol en taak

De afgelopen acht jaar ben ik werkzaam als wijkverpleegkundige in Amstelveen en omgeving. Hierbij ben ik me in de afgelopen jaren steeds meer gaan richten op palliatieve zorg. Daarbij ging ik steeds meer doen met het delen van kennis en ervaring. Daarom ook blij dat het lukte de, toen eerste, PaTz groep op te zetten. De plek om elkaar te vinden en kennis en ervaring te delen om daarmee zo goed mogelijk aan te sluiten op de zorgvraag van de cliënt/naasten en met elkaar palliatieve zorg in de eigen regio verder te ontwikkelen.

Nog wat persoonlijke en opleidingsinformatie:

Ik ben geboren een klein dorp in de bossen van de Veluwe op de grens van de Betuwe. Veel bomen en bos dus in mijn jeugd. In de leuke stad Haarlem ging ik op mezelf wonen en ontdekte ik het stad- en uitgaansleven. Daar volgde ik de ziekenverzorgende opleiding, en later in Alkmaar de HBO-V. In 2002 rondde ik in Utrecht de opleiding tot gedifferentieerd verpleegkundige palliatieve zorg af. In de tussentijd ben ik verhuisd naar de Haarlemmermeer waar ik nu alweer een aantal jaren met man, twee kinderen en twee honden woon.

Als je eens wil sparren over bijvoorbeeld het opzetten van een PaTz of je rol hierin, neem gerust contact op via de contactgegevens op Patz.nu

Een fijne dag en tot ziens, José

‹ Terug naar overzicht